Jump to content


From Wikipedia
terrestrial planet, inner planet of the Solar System
Part ofEarth-Moon system Chenj-am
Inception4540 million years BCE Chenj-am
Name in kanaちきゅう Chenj-am
Named aftersoil, land, ball Chenj-am
Locationinner Solar System, circumstellar habitable zone, Milky Way, Local Group Chenj-am
Coordinates of easternmost pointno value Chenj-am
Coordinates of northernmost point90°0′0″N 0°0′0″E Chenj-am
Coordinates of southernmost point90°0′0″S 0°0′0″E Chenj-am
Coordinates of westernmost pointno value Chenj-am
Highest pointMount Everest Chenj-am
Lowest pointChallenger Deep Chenj-am
Creatorno value Chenj-am
Catalog code806.4616.0110 Chenj-am
Studied inearth science, geology, geophysics, planetary science Chenj-am
Parent astronomical bodySun Chenj-am
Type of orbitheliocentric orbit Chenj-am
Dissolved, abolished or demolished dateunknown value Chenj-am
HashtagEarth Chenj-am
Flagflag of the Earth Chenj-am
Geography of topicworld geography Chenj-am
Has characteristicmass of the Earth, Earth's magnetic field, planetary habitability, geologic activity, narrative location Chenj-am
History of topichuman history, history of Earth, geological history of Earth Chenj-am
Manifestation ofopen system Chenj-am
NotationEarth symbol Chenj-am
Shapegeoid Chenj-am
EpochJ2000.0 Chenj-am
Demographics of topic Chenj-am
WordLift URLhttp://data.thenextweb.com/tnw/entity/earth Chenj-am
Stack Exchange taghttps://astronomy.stackexchange.com/tags/earth, https://physics.stackexchange.com/tags/earth Chenj-am
Unicode character🜨,  Chenj-am
Opposite ofsky Chenj-am

Earth' bi di third planet from di Sun and di only astronomikal objekt wen we don sabi to fit allow for laif and living. Dis dé enabled by di fakt say Earth be a water world, di only one for di Sola System wen fit sustain liquid surface water. Almost all of Earth's water de kontained for it global ocean, wen kova 70.8% of di Earth krust. Di remaining 29.2% of di Earth krust bi land, most of which dé lokated in fom of kontinental landmasses within one hemisphere, Earth land hemisphere. Most of Earth's land somewat dé humid and kovad by vejitation, while large sheets of ice for di Earth's polar deserts retain more water than Earth's groundwater, etc.